miércoles, 11 de junio de 2014

...."VENT DE L'EST; VENT DE L'OEST" ...


                                            ... VENT DE L’EST. VENT DE L’OEST”...


Preciosa, esplèndida novel·la de Pearl Buch . Me la va fer evocar l’escrit que el Dr. Gregorio  Luri  va publicar a  “ La Vamnguardia”  : “ Per què no aprenem dels millors ? “ .

Sí que és veritat que el vent de l’ oest bufa diferent... però també ho és que ens hem oblidat, potser, d’educar els alumnes en l’esforç. Ghandi ens deia que en l’esforç es troba el camí de l’èxit de la “construcció” de la persona Segur que cada petjada que deixem en el camí  del esforç i de  la feina ben feta ens acosta   als valors que el Dr. Luri troba a faltar en la formació dels nostres.

Crec que per aconseguir les virtuts morals : responsabilitat,  compromís en la feina, diligència, perseverança, pràctica intensiva, resiliència, sinceritat i respecte pels docents que el Dr. Luri admira en els estudiants asiàtics , jueus, mormons, cubans, indis, iranians, nigerians, libanesos, ... només hi ha una via: fer a les escoles, els instituts, a les universitats, la feina ben feta: que tot respiri qualitat ;  demanar i demanar-nos exigència i embolcallar als centres amb un esperit i ambient de austeritat i respecte. Si els alumnes no nedessin en tanta abundància i comoditat   aquí . al est,  també floririen aquestes virtuts. Donarien als coneixements  un repòs  i un caire per conquerir-los amb més humilitat, més  bondat i , potser, com a “ valor afegit” seriem més  feliços.

                 ..............                                          Anna Masip i Canalda

       ... " VENT DE L'EST, VENT DE L'OEST" ...

1 comentario:

  1. Senyoreta Anita. Crec que la diferència entre uns i altres es el lligam cultural que hi ha. Nosaltres estem mes deslligats de familia i religio i molts pensen que l.educacio es cosa de l.escola. la mare treballa i no esta tant pendenta dels fills i sorts dels avis que fan moltissima feina
    En els països que fa referència la dona te un rol parir,alimentar a la seva familia i ensenyar a les nenes a ser com la mare per ser una bona esposa. El nen es educat per homes i sera el cap de familia i el pare sera respectat fins la mort. La llei musulmana aixis ho mana
    Per tant per a mi ni esta be allo ni lo nostre. Uns tenen massa llibertat i caldria mes control i educacio i els altres menys por i mes llibertat.

    ResponderEliminar